Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська агломерація

Середа, 11 грудня 2019, 14:07

Тимчій вірить у щасливу зорю Львівської агломерації

Львівська агломерація

У Львові під час круглого столу обговорили перспективи, загрози та виклики Львівської агломерації.

Про це Варіантам повідомила у коментарі очільниця партійної організації ВО "Батьківщина" Львова Наталія Тимчій.

Сьогодні, 11 грудня, у Львові відбувся круглий стіл "Львівська агломерація: перспективи, загрози та виклики", де науковці, чиновники та громадські експерти обговорили подальше розширення Львова, який нині звідусіль оточений новоствореними ОТГ.

Також експерти дебатували про перспективи будівництва транспортних розв'язок, об'їзних доріг, "червоні лінії", а також концептуальні проблеми Львова та прилеглих територій на найближчих 5 років.

За словами Наталії Тимчій, процес агломеріції – це світовий процес, який є неминучий і успішно функціонує в Нью-Йорку, Лондоні та Польщі, де відбувається поділ на воєводства, і є вкрай потрібною для Львова.

"Там дуже поетапно підходять до цього питання, там пишуть стратегію, яку складають на кілька років і пояснюють громадам чому це корисно і як це можна використати. А Львів зараз на невизначеному етапі, тому що людям не пояснюють що це таке. Львів розвивається, люди з навколишніх територій працюватимуть і навчатимуться у Львові, а львів'яни їздитимуть на відпочинок у навкшолишні території. Це має бути добровільний симбіоз – ми вам ви нам" – зазначила Наталя Тимчій.

Вона розповіла, що найголовніша проблема Львівської агломерації це недостатньо проінформоване населення як Львова, так і навколишніх територій.

"Звичайно, малопроінформовані люди, або проінформовані зумисно невірно певними заангажованими політиками, тому що так сталося, що політичні сили зазвичай люблять зманіпулювати такою інформацією для того, щоб показати хто правий, а хто ні. Ті територіальні громади, які зараз ніби то закриються між собою, зіштовхнуться з проблемою, що вони мають за все платити податки, якщо міськрада прийме відповідні закони, і їм буде це не вигідно" – пояснила Наталя Тимчій.

Сьогодні на круглому столі своє бачення висловлюють науковці, а на наступний круглий стіл планують запросити представників територіальних громад та політиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.