Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 12 грудня 2019, 14:50

12 нардепів з Львівщини не голосували за закон про особливий статус Донбасу

нардепи з Львівщини

Верховна Рада продовжила на рік закон про особливий статуc Донбасу.

Сьогодні, 12 грудня, Верховна Рада прийняла зміни до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", продовживши його дію до кінця 2020 року. "За" проголосували 320 народних депутатів.

Зокрема, депутати продовжили дію закону, який мав завершитися у кінці цього року, на 2020 рік. Зазначимо, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був ухвалений у 2014 році з терміном на 3 роки. Його продовжили у 2017 року терміном на 1 рік, а також у 2018 році ще на один рік.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, він спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.

Закон набере чинності з дня його опублікування.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Софія Федина (Європейська Солідарність).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя).

Утрималися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Павло Бакунець (Довіра).

 Проголосували проти: Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Святослав Вакарчук (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.