Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

П'ятниця, 13 грудня 2019, 12:26

Санкції проти Росії продовжили ще на півроку

Європарламент

Європейська Рада продовжила санкції проти Росії до липня 2020 року.

Про це повідомляє Українська правда.

Глави держав і урядів країн Європейського Союзу продовжили дію економічних санкцій проти Російської Федерації ще на 6 місяців.

"Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати Нормандського саміту, який відбувся минулого понеділка у Парижі. Еммануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати", – заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Зазначимо, це рішення затвердили під час першого дня роботи цього саміту. Наразі офіційне оформлення обмежень відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, востаннє Рада ЄС продовжувала ці санкції 27 червня 2019 року, і вони діють до 31 січня 2020 року. Санкції ЄС спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на товари подвійного призначення.

Вперше вони були введені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації  ситуації в Україні та посилені у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.