Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Новіков

fakty.com.ua

Понеділок, 16 грудня 2019, 11:50

НАЗК очолив екс-претендент на посаду першого заступника Холодницького

Олександр Новіков

Олександра Новікова обрали головою НАЗК.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Конкурсна комісія обрала новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова. За його кандидатуру проголосували усі 6 членів конкурсної комісії.

"Після інтенсивних обговорень, я гадаю, ми можемо відкрити результати нашого рішення. Це кандидат Олександр Новіков. Комісія оцінила його як кандидата, який найліпше відповідає критеріям", – заявив колишній експерт Ради Європи з питань боротьби з корупцією Тильман Хоппе.

Зазначимо, Олександр Новіков – прокурор департаменту нагляду за додержанням законів Генпрокуратури. Він з 2007 року працює в органах прокуратури. У 2015 році Новіков був претендентом на посаду глави першого заступника голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

На початку жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який змінює форму управління Національним агентством з питань запобігання корупції. Відтепер керуватиме діяльністю НАЗК замість п'яти членів голова, якого призначає і звільняє Кабінет міністрів.

Його призначають на чотири роки, одна і та сама особа не зможе обіймати цю посаду двічі поспіль, а однією з підстав для звільнення буде висновок комісії з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності НАЗК про неефективність такої діяльності. Голова агентства зможе призначити собі трьох заступників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.