Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Церква святого Юра у Дрогобичі

svoboda-news.com

Понеділок, 16 грудня 2019, 13:32

Львівщина отримала п'ять нагород міжнародного архітектурного конкурсу

Церква святого Юра у Дрогобичі

Цього року у конкурсі "Кришталева цегла" нагороду найвищого, першого ступеню отримали за реставрацію церкви святого Юра з дзвіницею у Дрогобичі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Усі п’ять архітектурних об’єктів, які Львівщина подала на XIX міжнародний конкурс "Дім 2019-Кришталева цегла", отримали нагороди. Нагородження переможців відбулося у п’ятницю, 13 грудня, в Любліні (Республіка Польща).  

За найкращу будівельну інвестицію по обидва боки східного кордону Євросоюзу нагороди отримали:

1) Церква святого Юра з дзвіницею у Дрогобичі (вул. Солоний Ставок, 25, м. Дрогобич Львівська обл.);

2) Багатоквартирний  житловий будинок з приміщеннями громадського призначення  та підземним паркінгом (вул. Личаківська, 79 м. Львів);

3) Бізнес Центр "Futura Hub"  (вул. Кульпарківська, 200 – А,  м.Львів);

4) Оздоровчо-розважальний комплекс (вул. Незалежності України, 64, смт Брюховичі, Львівська обл.);

5) Промислово-складська будівля (вул.Дорожна,62, с.Пасіки-Зубрицькі Пустомитівський р-н, Львівська обл.).

"Конкурс відбувся вже 19-ий рік. Від імені облдержадміністрації, Львівщини та України я отримав "Кришталеву цеглу" за реставрацію дерев’яної церкви Святого Юра 15-16 століть у Дрогобичі. 2013 року вона занесена до переліку пам’яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Збереження культурної, а зокрема архітектурної спадщини, є одним із пріоритетів для голови Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського" – зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації запросивши всіх охочих до Дрогобича - самим подивитися на відреставрований старовинний храм.

"Торік перемогу в конкурсі "Кришталева цегла" здобули 4 архітектурні об’єкти, але цей рік є особливим для нас. Адже уперше за 19 років існування конкурсу нагороду найвищого, першого ступеню, за реставрацію церкви святого Юра з дзвіницею у Дрогобичі отримав департамент архітектури та розвитку містобулування Львівської облдержадміністрації. І ми й надалі робитемемо все від нас залежне, щоб сприяти збереженню архітектурних пам'яток Львівщини" - зазначає заступниця директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук.

Організатором XIX Міжнародного Конкурсу "Кришталева Цегла" є Люблінська організація Польського товариства мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.