Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Вівторок, 17 грудня 2019, 14:30

Керівництво Львіввугілля облаштувало підпільний цех з виготовлення тротуарних плит

СБУ

Посадовці Львіввугілля організували махінації із виплатами зарплати шахтарям та облаштували на території однієї з шахт підпільний цех з виготовлення бетонних виробів.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Служба безпеки викрила керівництво ДП "Львіввугілля" на організації масштабних махінацій із виплатами зарплати шахтарям, через які держпідприємство щомісяця втрачало понад мільйон гривень.

Зокрема, слідчі встановили, що посадовці "Львіввугілля" пільно із керівниками шести шахт налагодили схему із незаконного нарахування заробітної плати гірникам й залучили їх до сторонніх робіт, а також облаштували на території однієї із шахт підпільний цех з виготовлення бетонних виробів і тротуарної плитки.

"Зловживаючи службовим становищем, посадовці використовували працю підлеглих в особистих цілях а також для участі в комерційних проектах для отримання необлікованих доходів. Крім того задокументовано, що деякі робітники, продовжуючи отримувати зарплату в Україні, у цей же час фактично перебували за кордоном на заробітках. Чиновники системно не відображали в табелях обліку робочого часу та бухгалтерській документації відсутність працівників на робочих місцях. Натомість гірникам нараховували щомісячну зарплату, середній розмір якої становив до 23 тисяч гривень" – наголосили у СБУ.

Під час обшуків, проведених у приміщенні ДП "Львіввугілля", на шести шахтах, а також за місцями зведення будинків керівництва цього підприємства, правоохоронці вилучили документацію та інші докази їхньої протиправної діяльності.

У межах провадження за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тривають слідчі дії, встановлюється причетність інших посадовців галузі до незаконних схем.

Нагадаємо, вчора прокуратура Львівської області повідомила, що керівники деяких шахт "Львіввугілля" використовували працю підлеглих для будівництва й ремонту власного житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.