Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Діденко

Вівторок, 17 грудня 2019, 16:54

Діденко повідомила деталі перевірок на шахтах Львіввугілля

Ірина Діденко

Керівники Львіввугілля організовували підпільні цехи, влаштовували членів родини на керівні посади та використовували шахтарів на будівництві власних віл.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 17 грудня, головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко повідомила деталі перевірок на шахтах ДП "Львіввугілля".

"Перевіряючі викрили діяльність підпільного цеху, де виготовляли тротуарну плитку та інші бетонні вироби. Вони також виявили, як на місці проходила відгрузка такого товару. Тобто реалізація відбувається вже не один день і за готівку. Це тільки одна шахта", – зазначила Діденко. 

"На іншій шахті так само залучають шахтарів до будівництва, тільки вже для будинку дружини керівника. При цьому сам керівник у 90-х рр. вже був засуджений за розтрату майна держпідприємства, але отримав умовний термін", – додала прокурорка. 

Також за словами Діденко, на одній з шахт дочка директора значилась на керівній посаді більш ніж 7 місяців і отримувала заробітню плату не працюючи. Ім'я жінки прокуратура не оголошує. Зазначають, що щомісяця вона отримувала орієнтовно від 20 до 30 тис. грн. 

Прокуратура вилучила всю необхідну документацію і планує залучити до процесу аудиторську службу, щоб встановити реальні збитки, які "Львіввугілля" завдало державі.  

Нагадаємо, вчора прокурорка Львівщини повідомила, що керівники деяких шахт Львіввугілля використовували працю підлеглих для будівництва й ремонту власного житла.

Додамо, слідчі дії тривають. Порушені кримінальні провадження за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тривають слідчі дії, встановлюється причетність інших посадовців галузі до незаконних схем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.