Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори на Львівщині

Четвер, 19 грудня 2019, 15:20

5 нардепів з Львівщини не підтримали пропозиції Зеленського до Виборчого кодексу

вибори на Львівщині

Верховна Рада схвалила Виборчий кодекс з пропозиціями Володимира Зеленського.

Сьогодні, 19 грудня, Верховна Рада схвалила схвалила Виборчий кодекс з пропозиціями президента Володимира Зеленського. "За" проголосували 330 народних депутатів.

Зокрема, законопроект передбачає пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками, а виборці голосуватимуть не лише за партію, а за конкретного кандидата в списку партії.

Цього разу з тексту Виборчого кодексу прибрали можливість зняття кандидата з передвиборної гонки після того, як в Центральну виборчу комісію надійдуть повідомлення щодо фактів порушення ним закону.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу),  Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність),  Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Святослав Вакарчук (Голос). 

Були присутні у залі, але не голосували: Євген Петруняк (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Утрималися: Олена Кондратюк (позафракційна). 

Нагадаємо, Виборчий кодекс прийняли у липні 2019 року нардепи Верховної Ради попереднього скликання. Однак у вересні Володимир Зеленський повернув його парламенту на повторний розгляд зі своїми пропозиціями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.