Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річка Щирка

Підслухано в Щирці

Понеділок, 23 грудня 2019, 17:00

У річці на Пустомитівщині, де масово загинула риба, виявили забруднюючі речовини

річка Щирка

У воді річки Щирка інспектори екоінспекції встановили значне перевищення норм заліза та розчиненого кисню.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

Екологи провели дослідження проб води, відібраних у річці Щирка що у селі Лани Пустомитівського району, де 13 грудня цього року місцеві мешканці виявили масову загибель риби.

За результатами досліджень було виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин: біохімічне споживання кисню в 1,3-2,4 рази, залізо загальне в 1,4-2,9 рази, розчинений кисень в воді – 4,8-5,7 мг/дм3 при нормі не менше 6 мг/дм3.

У коментарях під дописом про загибель риби користувачі соцмережі написали, щотого ж дня близько 3:00 години на надувному човні невідомі били рибу током. За іншою версією риба здохла через нечистоти різного типу, які звозять у річку без мінімального очищення.

Тоді є у прес-службі Держекоінспекції у Львівській області Варіантам повідомили, що екоінспектори виїхали на місце події та встановлюють обставини та причини ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.