Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Ганущин

Вівторок, 24 грудня 2019, 15:30

Ганущин прозвітував усі секретики про п'ятий рік на чолі Львівської облради

Олександр Ганущин

Олександр Ганущин розповів про ремонт доріг в області та субвенції з держбюджету. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Сьогодні, 24 грудня, під час сесії Львівської обласної ради Олександр Ганущин прозвітував про свою діяльність у 2019 році. 

Він повідомив про виконання таких обласних програм як ремонт доріг, будівництво спортивних майданчиків, розвиток гірських територій, мікропроекти ОТГ, співпрацю з Донбасом та допомогу АТОвцям, тощо. 

За його словами, у 2019 році на Львівщині відремонтували 315 км доріг загальною вартістю 707 млн грн. З обласного бюджету на дороги місцевого значення витратили 283 млн грн, а на комунальні шляхи у 88 населених пунктах – 60,3 млн грн. 

Щодо програми спортивних майданчиків, то на неї з облбюджету скерували 25 млн грн. За рік в області облаштували 88 майданчиків, загальною вартістю 57 млн грн, решта – державні кошти. 

У галузі медицини Львівська обласна рада перетворила 25 закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування на комунальні некомерційні підприємства. 

Також, Олександр Ганущин повідомив, що оцінювання Конкурсу проектів громадських ініціатив допущенно 2170 зареєстрованих заявок. Наступного року проекти реалізуватимуть за 140 млн грн з облбюджету.

Розвиток гірських територій і надалі буде в приорітеті Львівської облради. Цьому сприятиме ухвалена кабміном Державна програма розвитку українських Карпат до 2022 року. В її рамках реалізується 254 проєкти на суму 117,3 млн грн. Крім того обларада наполягатиме на фінансуванні з державного бюджету Малого Карпатського кола.  

Загалом ситуація з державною субвенцією Львівщині, за словами Ганущина, виглядає так:

 

Нагадаємо, сьогодні львівські депутати затвердили стратегію розвитку області на 2021-2027 роки, однак з майбутнім доопрацюванням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.