Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 26 грудня 2019, 14:55

Після різдвяного столу Садовий почав жартувати про винниківських кабанів

Андрій Садовий

Львівські депутати ухвалили програму регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 5 років. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 26 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати ухвалили програму "Про регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 2020-2025рр".

"За" – 50 голосів.

Відповідно до пояснювальної записки, регулювати кількість тварин у місті буде ЛКП "Лев". До 2025 року підприємство має скоротити чисельність безпритульних собак до 250 особин, а котів – до 6 тис. З них 70% та 25% відповідно повинні бути простерилізовані. 

Крім того за 5 років ЛКП повинно знайти господарів для 95% собак і 25% котів. 

Зазначимо, програма не передбачає контроль за дикими тваринами у місті. Відтак, депутат Любомир Босаневич з "Українського об'єднання патріотів "Укроп" закликав міськраду напрацювати проект, який би це виправив. Зовсім недавно львівськими вулицями ходили дикі кабани.

Міський голова Львова Андрій Садовий у відповідь на заклик віджартувався: "То з Винників кабани, то не львівські".  

За словами ж начальника управління житлового господарства міськради Владислава Іванова, який є автором програми про безпритульних тварин, дикими Львів не займатиметься.

"Це компетенція області. Ми проводили вже наради і створювали робочі групи для вирішення цього питання. Дикі тварини потрапляють у Львів з області, а наше ЛКП "Лев" займається виключно безпритульними домашніми тваринами" – наголосив Іванов. 

Нагадаємо, до 14 січня у ЛКП "Лев" триватиме карантин для знезараження території підприємства надпотужними дезінфекційними засобами. Відтак вилов тварин призупинили. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.