Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

depo.ua

П'ятниця, 27 грудня 2019, 10:32

Нардепів не позбавлятимуть мандату за кнопкодавство

Верховна Рада

Суд визнав законопроект про позбавлення мандату за прогули та кнопкодавство неконституційним. 

Про це повідомляє проес-служба Конституційного суду України (КСУ). 

КСУ визнав неконституційним законопроект №1027 про позбавлення мандата народних депутатів за прогули та "кнопкодавство". 

У рішенні зазначено, що проект не відповідає вимогам частини першої ст. 157 Конституції України. 

"Конституційний Суд України, ґрунтуючись на своїй послідовній юридичної позиції, згідно з якою "обмеження прав і свобод людини і громадянина є допустимим лише за умови, що таке обмеження є домірним (пропорційним)", вважає, що будь-яке втручання в права людини навіть при наявності легітимної мети, всупереч вимозі пропорційності, неодмінно викличе обмеження прав і свобод людини Враховуючи викладене, Конституційний Суд України вважає, що законопроект є таким, що не відповідає частині першій статті 157 Конституції України", – йзазначено у повідомленні. 

Висновок КСУ є обов'язковим, остаточним і таким, що не може бути оскарженим.

Нагадаємо, 19 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України". За нього проголосували 15 нардепів зі Львівщини. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.