Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний лабораторний центр

П'ятниця, 3 січня 2020, 15:05

Аудитори виявили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України фінансові порушення

Львівський обласний лабораторний центр

Фахівці виявили в установі незаконні видатки на суму 382,6 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Державної аудиторської служби України.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Державної установи "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" за період з 01.01.2017 по 30.11.2019 і виявили фінансові правопорушення, які призвели до незаконних видатків, на суму 382,6 тис. грн.

Через нарахування і виплату за завищеною ставкою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з фонду оплати праці 17 особам з інвалідністю, які працюють в установі, зайво витрачено 309,9 тис. грн. Відповідальні особи Центру пояснювали фінансове порушення відсутністю в установі документів, що підтверджували б встановлення інвалідності.

Аудитори виявили в Центрі зайву оплату 20,5 тис. грн за виконані підрядними організаціями ремонтно-будівельні роботи, зайву виплату 17,7 тис. грн за використаний природний газ, зайві витрати 16,7 тис. грн через нарахування та виплати заробітної плати двом зовнішнім сумісникам за фактично не відпрацьований час.

На 15,1 тис. грн більше належного сплачено за приймання ЛМКП "Львівводоканал" дощових стічних вод через подання Центром завищеної площі земельної ділянки, що перебуває в користуванні установи. 

За допущені порушення на двох посадових осіб складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності. Директору Центру надіслано листа з пропозицією щодо максимального відшкодування незаконних видатків та недопущення надалі аналогічних порушень.

Про результати ревізії поінформовано Личаківський відділ поліції ГУ НП України у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.