Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Добротвірська ТЕС

Четвер, 9 січня 2020, 11:25

Добротвірська ТЕС працює в половину своїх потужностей

Добротвірська ТЕС

У ДТЕК повідомили, що через несприятливі умови на ринку електроенергії, з 4 блоків на Добротвірській ТЕС працює лише 2.

Про це повідомиляє видання "Термінал".

Як повідомила пресслужба ДТЕК в склад ДТЕК Західенерго входить три станції – Бурштинська ТЕС (12 блоків), Добротвірська ТЕС (4 блока), Ладижинська ТЕС (6 блоків в роботі і 2 в консервації).

При цьому середня кількість блоків у роботі в грудні наступна: Бурштинська ТЕС – 6,4 блока, Добротвірська ТЕС – 2 блока, Ладижинська ТЕС – 1,3 блока.
Тобто ці станції зараз працюють в половину своїх потужностей. Причини такої роботи – несприятливі умови на ринку електроенергії.

"Бурштинська ТЕС змушена працювати в основному вночі, коли прайс-кепи і споживання низькі. У цей час робота станції навіть не покриває собівартості виробництва електроенергії. Вдень, коли прайс-кепи вищі, віддають перевагу імпортній електроенергії зі Словаччини. Як результат, в грудні 2019 порівняно з груднем 2018 виробництво електроенергії Бурштинської ТЕС скоротилося на 35% .Через відсутність попиту на електроенергію і затребуваності в системі, Бурштинська ТЕС змушена виводити частину персоналу в простій" – йдеться у повідомленні.

Про це своєчасно були проінформовані місцеві і центральні органи влади. Виведення частини персоналу в простій не означає, що вся станція виведена в простій. Оперативний персонал в простій і з простою виводиться залежно від завантаження блоків. У постійному простої працівники КТЦ БуТЕС не перебувають взагалі.

"Станція забезпечує наявність персоналу для обслуговування блоків, які знаходяться в роботі. Відповідно до КЗпП і колективних  год, за всіма співробітниками, виведеми в простій, зберігається 2/3 окладу. Незважаючи на простій, енергетики продовжують отримувати постійний дохід і зберігати робочий стаж. Частковий простій персоналу не вплине на енерго- і теплопостачання регіонів" – пише видання.

Раніше голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус  написав у Facebook, що на Бурштинській теплоелектростанції працює 7 енергоблоків, які в основному працюють на експорт в Угорщину – наразі це найбільша діюча ТЕС в Україні.

Він нагадав, що місяць тому "ДТЕК Західенерго" заявила про вимушену зупинку Бурштинської ТЕС (Івано-Франківська область). "Нібито через" імпорт електричної енергії із РФ та Білорусі", що само по собі абсурдно, бо Бурштинська ТЕС знаходиться у Бурштинському енергоострові, куди е/е із РФ та Білорусі не може потрапити навіть теоретично. Подібна ситуація і на Добротвірській ТЕС (Львівська область). Там також "вимушений простій", хоча як і раніше працює 2 блоки на експорт у Польщу".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.