Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай у Львові

Четвер, 9 січня 2020, 10:53

Трамвайну колію з вулиці Замарстинівської планують продовжити до вулиці Мазепи

трамвай у Львові

У цьому році планують замовити проектно-кошторисну документацію на прокладанням трамвайної колії від вул. Торф'яна до вул. Мазепи.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові напрацьовують нові маршрути для трамваїв і тролейбусів. Одним з них є сполучення вул. Замарстинівської з вул. Мазепи трамвайною колією. Як повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, Андрій Білий,цього року планують замовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вул. Замарстинівська із заміною інженерних мереж та прокладання трамвайної колії від вул. Торф’яна до вул. Мазепи.

За його словами північний район міста – це район пр. Чорновола –  вул. Липинського – вул. Богдана Хмельницького – він не достатньо покритий електротранспортом.

"Ще минулого року міський голова Львова дав доручення передбачити можливість прокладання трамвайної лінії по вул. Замарстинівська. Відповідно, в існуючому проекті реконструкції вул. Замарстинівська, від вул. Липинського до вул. Торф’яна, ми передбачили можливість продовження трамвайної колії.

Таким чином, при продовженні ремонту вул. Замарстинівська ми зможемо досить легко прокласти трамвайні колії далі, в напрямку до вул. Мазепи. І це дасть можливість сполучити мікрорайон вул. Мазепи з центром швидким трамваєм" – заявив Андрій Білий.

Він додав, що у цьому році планують замовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вул. Замарстинівська із заміною інженерних мереж та прокладанням трамвайної колії від вул. Торф’яна до вул. Мазепи.

Нагадаємо, вчора на вулиці Замарстинівській протестували рух трамваю, а для автомобілів вулицю відкриють 16 січня.

Додамо, у грудні 2017 року Замарстинівську перекрили через ремонт. Від так трамваї №4 та №5 припинили курсувати по ній. 

Ціна договору реконструкції вулиці становить 84 476 020 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.