Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авіакастрофа в Ірані

hromadske.ua

Субота, 11 січня 2020, 10:25

Іранські військові визнали, що помилково збили український літак

авіакастрофа в Ірані

Іран офіційно визнав, що 8 січня збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ над Тегераном.

Про це повідомляє "Українська правда".

У суботу вранці іранські військові офіційно визнали, що збили український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.  За їх словами, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. 

Як йдеться в заяві, літак "прийняв положення і висоту ворожої цілі", коли наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ – УП). Саме в цих умовах "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл". 

"Сумний день. Попередні висновки внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам" – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

Нагадаємо, 8 січня неподалік іранської столиці Тегерана розбився пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України", який прямував до Києва. 176 людей, які знаходилися на борту літака загинули. Серед загиблих 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.