Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшук

СБУ

Понеділок, 13 січня 2020, 14:00

У Львові викрили осіб, які погрожували Генконсульству Польщі

обшук

Двоє львів'ян надсилали погрози Генконсульству Польщі у Львові від імені журналістів.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України встановила осіб, які електронною поштою надсилали погрози Генконсульству Республіки Польща у Львові від імені місцевих журналістів.

Зокрема, правоохоронці затримали двох львів’ян, які займалися незаконним виготовленням польських документів для українців й оформлювали "Карту Поляка" на підставі фальшивих довідок про участь українців у діяльності організацій польської національної меншини.

"Після оприлюднення місцевими інформаційними агенціями – "НТА" та "Вголос" матеріалів, які викривають незаконний механізм, зловмисники вирішили помститися журналісту. Вони зареєстрували електронну скриньку, з якої у Генконсульство та у польську громаду Львова почали надходити погрози нібито від імені автора журналістських розслідувань", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили у зловмисників ноутбук з листами на адресу польського Генконсульства, які вони надсилали лист від імені журналіста, мобільні телефони, банківські картки та понад 30 тисяч євро.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності за ч. 2 ст 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.