Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рекламна конструкція

Понеділок, 13 січня 2020, 16:55

З 16 січня уся реклама має бути українською мовою

рекламна конструкція

За порушення закону загрожує штраф від 3400 до 5100 гривень.

Про це повідомила прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Із 16 січня вся реклама в Україні має бути виконана державною мовою відповідно до ст. 32 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", ухваленого 25 квітня 2019 року.

"Вся реклама на телебаченні, радіо, а також у друкованих виданнях має бути виконана лише українською мовою. Водночас телерадіоорганізації закордонного мовлення, телерадіоорганізації, що ведуть мовлення однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційними мовами Європейського Союзу" – йдеться у повідомленні.

У друкованих засобах масової інформації, що видаються однією з офіційних мов Європейського Союзу, допускається розміщення реклами тією мовою, якою видається такий друкований засіб масової інформації.

У Нацраді нагадали, що за порушення закону загрожує штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів (3400 – 5100 гривень) доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.