Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пташиний грип

Вівторок, 14 січня 2020, 12:00

Епідемія пташиного грипу у Польщі поширилася на східні регіони країни

пташиний грип

Більшість регіонів Польщі потерпають від пташиного грипу, який поширився й на східні території країни та загрожує перекинутися на Львівщину.

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

Спалахи епідемії пташиного грипу, який зареєстрували у Великопольському воєводстві Польщі на початку цього року продовжує поширюватися й на інші регіони країни.

Зокрема, епідемія охопила Люблінське воєводство, а загалом від цього вірусу загинуло понад сто тисяч птахів.

Як пояснив ветеринар із Західної Померанії, доктор Мацей Прост, епідемія є нетиповою.

"Зазвичай вона починається з диких тварин, від яких вірус перескакує на домашніх птахів, і нарешті – на розведення. Цього разу мало що відомо про те, як вірус потрапив у стада. Цьогорічна епідемія пташиного грипу одразу перейшла до індиків та курей-несучок, які у великих господарствах утримуються лише у закритих приміщеннях, не виходять назовні", – наголосив Мацей Прост.

Станом на сьогодні Україна також оголосили про експортне ембарго на м'ясо із заражених районів, однак при продовженні поширенні епідемії пташиний грип загрожує перекинутися на західні області України.

Зазначимо, востаннє пташиний грип в Україні зареєстрували у 2017 році, тоді були епідемією були уражені Одеська та Чернівецька області України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.