Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Вівторок, 14 січня 2020, 15:56

20 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу Зеленського про додаткові права ВРУ

Володимир Зеленський

Верховна Рада попередньо схвалила ідею Володимира Зеленського щодо зміни Конституції і наділення парламенту додатковими правами.

Сьогодні, 14 січня, Верховна Рада підтримала проект закону №1028 про попереднє схвалення законопроекту про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України), який подав президент Володимир Зеленський як невідкладний.

"За" проголосували 249 народних депутатів.

Зокрема, цим законом пропонується розширити повноваження Верховної Ради і дати їй право створювати консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи за кошти, передбачені у державному бюджеті.

Зазначимо, ще у вересні 2019 року Верховна Рада направила цей законопроект до Конституційного суду, який визнав його таким, що повністю відповідає Конституції.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Утрималися: Олена Кондратюк (позафракційна), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра).

Прологосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Святослав Вакарчук (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.