Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Середа, 15 січня 2020, 10:40

Садовий виграв суд у Ганущина щодо права власності на сім комунальних приміщень у Львові

Андрій Садовий

Львівська міськрада виграла у суді справу щодо 7 приміщень медичних закладів, які Львівська облрада має повернути у власність міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 14 січня, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив в силі рішення попередніх судів щодо визнання власністю Львівської міської ради 7 комунальних приміщень, в яких розміщені медичні заклади.

Зокрема, йдеться про такі приміщення:

- відділення фтизіопульмонології в будинку № 24 на вул. Лемківській;

- пульмонологічне та фтизіопедіатричне відділення в будинку № 14 на вул. Устияновича;

- будівлі в будинку № 274 на вул. Замарстинівській;

- лікувальний корпус, адмінкорпус в будинку № 233 на вул. Личаківській;

- другий лікувальний корпус, в будинку № 81 на вул. Замарстинівській;

- лікувальний корпус А-2 в будинку № 4а на вул. Кордуби;

- головний лікувальний корпус в будинку № 83 на вул. Замарстинівській.

Як пояснили в юридичному департаменті Львівської міської ради, ще у 2017 міськрада звернулась до Господарського суду Києва про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності на ці комунальні приміщення Львова, де знаходилися медичні заклади.

"Рішенням Господарського суду м. Києва від 26.07.2018, яке залишене без змін, Постановою Північного апеляційного господарського суду від 23.09.2019 року, позов Львівської міськради задоволено у повному обсязі. Відтак, Львівською обласною радою було подано касаційну скаргу на ці рішення. Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив в силі рішення першої та апеляційної інстанцій", – йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що  також триває судова справа щодо ще 11 приміщень: Львівський міський психоневрологічний диспансер на вул. Коциловського, 15а, вул. О. Басараб, 2, вул. Коциловського, 30/32; Комунальний будинок № 1 м. Львова для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки на вул. Комаринця, 2а; Комунальний будинок № 2 для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки на вул. Антоновича, 117; вул. Житомирська, 8а; вул. Гіпсова, 40; Комунальний дитячий туберкульозний санаторій на вул. Антоновича, 80; Комунальний дитячий ревмокардіологічний санаторій на вул. Коновальця, 116; вул. Коновальця, 114.

Нагадаємо, у листопаді цього року Львівська міськрада подала позов до суду Києва щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради від 2009 року про оформлення права спільної власності Львівської обласної ради на 10 комунальних приміщень у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.