Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

туризм у Львові

Понеділок, 20 січня 2020, 17:24

У грудні на Львівщині зменшилася вартість туристичних послуг

туризм у Львові

У грудні 2019 року, порівняно з листопадом, на 4,4% зменшилася вартість туристичних послуг.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області знизилися на 0,2% (в Україні – на 0,2%), з початку 2019 року – зросли на 4,2%. Загалом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,1%.

Зниження цін у житлово-комунальній сфері на 3% відбулося внаслідок зниження тарифів на газ природний (на 10,8%). Вартість інших комунальних послуг не змінилася.

Одяг і взуття подешевшали у середньому на 1,1% за рахунок акційних знижок на зимовий асортимент товарів. Ціни на взуття знизилась на 1,6%, на одяг – на 0,7%.

Вартість туристичних послуг зменшилася на 4,4%. Ціни на побутову техніку знизилися на 1,1%. Разом з тим, на 14,4% подорожчали послуги нотаріусів.

У сфері транспорту у грудні 2019 року, порівняно з попереднім місяцем, ціни знизилися на 0,8%. Вартість перевезень авіаційним пасажирським транспортом зменшилася на 5,7%. Автомобілі подешевшали на 1,9%, паливо та мастила – на 1,4%.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року, порівняно з жовтнем, на 2,2% знизилися ціни на мобільні телефони і побутову техніку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.