Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

чиновники

Середа, 15 січня 2020, 13:03

Міністри та їхні заступники отримуватимуть премії у 200% від розміру зарплати

чиновники

Уряд встановив новий рівень зарплат і премій топ-чиновників.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Уряд на своїму засіданні змінив принципи оплати праці та встановив сітку зарплат для державних чиновників. Зокрема, новий мінімальний розмір посадового окладу становитиме два прожиткових мінімуми – 4 204 грн, а розміри посадових окладів затверджуються в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було в 2019 році.

Відтак, керівник державного органу (Офіс президента, апарат РНБО) матиме посадовий оклад на рівні 37 800 грн, а керівники міністерств та центральних органів виконавчої влади – 33 600 грн.

Крім того, встановлюється, що першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися:

- надбавка за ефективність, яка встановлюється щомісяця першому віце-прем’єр-міністру, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам прем’єр-міністром України, а першим заступникам міністрів – відповідним міністром, у розмірі до 200% посадового окладу;

- премія, яка встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників) відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи, у розмірі до 200% посадового окладу.

Нагадаємо, заступниця міністра культури Ірина Подоляк за три місяці роботи отримала майже 400 тис грн зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.