Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Четвер, 16 січня 2020, 10:40

АМКУ повторно перевірятиме АЗС через високі ціни на пальне

АЗС

АМКУ незадоволений зниженням цін на бензин та готує нові перевірки.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

За результатами аналізу грудневих цін АЗС на бензин та паливо, Антимонопольний комітет встановив, що рівень цін не корелюється зі змінами факторів, що впливають їх формування.

Зокрема, ще у грудні минулого року АМКУ надав рекомендації АЗС WOG, OKKO, Ukrnafta, Amic Energy, Shell, Socar, Upg и Glusco встановити роздрібні ціни на рівні, який існував би за умов значної конкуренції на ринку. Після цього ціни на пальне тут поступово знизились:

- роздрібні ціни на бензин марки А-95 на АЗС, що працюють під брендами WOG, OKKO, Amic Energy, Shell, Socar, Upg и Glusco знизилися більш, ніж на 2 грн/л;

- на АЗС, що працюють під брендом Ukrnafta, – на 1 грн/л;

- роздрібні ціни на дизельне паливо на АЗС, що працюють під брендами WOG, OKKO, Shell, Socar, Upg и Glusco знизилися більш, ніж на 2 грн/л;

- на АЗС, що працюють під брендами AMIC Energy, Ukrnafta, Upg и Glusco, – більш, ніж на 1 грн/л.

Водночас надана учасниками ринку інформація за результатами розгляду рекомендацій не містить достатнього обґрунтування рівня встановлених цін на АЗС. У зв’язку із зазначеним, наразі Комітетом розпочато поглиблене дослідження відповідності дій учасників ринків роздрібної торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом вимогам законодавства про захист економічної конкуренції", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.