Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сізо

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:05

Директора фірми, який давав відкати Синюті за медичне обладнання, взяли під варту

Сізо

Фірма продавала медичне обладнання для Чорнобильської лікарні Львова за завищеними цінами і давала голвоному лікарю відкати.  

Про це повідомила прес-служба СБУ у Львівській області.

Станом на зараз Галицьким судом ухвалено рішення щодо директорки фірми-постачальника, яка фігурувала у протиправних схемах з бюджетними коштами за підозрою у даванні хабара, про обрання їй міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою в Львівському слідчому ізоляторі з альтернативою внесення застави у розмірі 120 тис.грн.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомили у прес-службу прокуратури Львівськох області, директорка внесла 126 тис грн застави та вийшла із СІЗО.

Нагадаємо, 15 січня цього року головного лікаря Чорнобильської лікарні Андрія Синюту відсторонили з посади через відкати. СБУ викрила корупційну схему, організовану керівниками медичних закладів та комерційної структури Львівщини під час закупівель за бюджетні кошти медичних виробів та обладнання.

Правоохоронці СБУ затримали посадовця медустанов після передачі в офісі фірми-постачальника чергового хабара у сумі 24 500 грн.

Зазначимо, Андрій Синюта є дитячим хірургом та головним лікарем КЗ Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр". У квітні 2018 року його переобрали на цю посаду.

У 2017 році головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрій Синюта задекларував 236 тис грн доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.