Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицький район

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 20 січня 2020, 10:33

У Дрогобичі посадовець привласнив собі мільйон гривень з бюджету, які виділили на вивезення сміття

Дрогобицький район

39-річний директор комунального підприємства також обіцяв запустити сміттєсортувальну лінію, натомість – накопичував там відходи.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За фактом розтрати та привласнення директором одного з комунальних підприємств Дрогобицької міської ради коштів, виділених на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів, слідчі Дрогобицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження.

Як встановили слідчі Дрогобицького відділу поліції спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області, 39-річний посадовець причетний до розтрати та привласнення більше мільйона гривень, виділених на утилізацію та вивезення твердих побутових відходів, які насправді не вивозились.

Як повідомили у прес-службі Прокуратури Львівської області 39-річний директор комунального підприємства обіцяв запустити сміттєсортувальну лінію, натомість – накопичував там відходи. Таким чином, шкода завдана не лише бюджету, а природі, оскільки звалища є серйозним джерелом забруднення і повітряного, і водного середовища.

За попередніми оцінками Державної екологічної інспекції у Львівській області, на сміттєзвалищі у Дрогобичі суттєво перевищено вміст забруднюючих речовин (відносно фонової проби) таких, як: цинк, нітрати, фосфор, свинець, хлориди тощо.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки, призначені експертизи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.