Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Театральна,22

google.maps

Вівторок, 21 січня 2020, 10:06

Садовий просить Міноборони не продавати Будинок офіцерів у Львові

вул. Театральна,22

Міський голова Львова пообіцяв відновити будівлю та провести реконструкцію кінозалів на вул. Театральній, 22.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся листом до Міністра оброни України Андрія Загороднюка щодо поширеної в ЗМІ інформації про продаж будівлі Будинку офіцерів, яка розташована на вулиці Театральній, 22.
 
Місто готове виділити кошти і провести всю необхідну реконструкцію, аби відновити у цій будівлі перший український театр з акцентом на національно-патріотичне виховання, провести реконструкцію кінозалів, а також відкрити в Будинку офіцерів творчі мистецькі осередки для молоді.

Як пише у листі, цю будівлю збудували у 1855 році з ініціативи членів Головної Руської ради, як осередок для збереження українства в Австро-Угорській імперії. Тому для львів’ян дуже важливо, щоб будівля не втратила свого історичного призначення.

"Зі своєї сторони місто готове провести всю необхідну реконструкцію, аби поєднати історичне значення будівлі із сучасними технологіями, спрямованими на культурний, освітній та фізичний розвиток львів’ян різного віку" – йдеться у повідомленні.

Зокрема, вказано, що приміщення будуть використовуватись в інтересах ветеранів Збройних сил України, плануємо відновлення першого українського театру з акцентом на національно-патріотичне виховання, реконструкцію кінозалів та відкриття творчих мистецьких осередків для молоді.

"Відтак, звертаюся до Вас із проханням розглянути можливість спільного напрацювання з Львівською міською радою комплексу дій, спрямованих на збереження та реконструкцію Будинку офіцерів, що позитивно позначиться на культурному, освітньому та фізичному розвитку ветеранів, молоді та усіх львів’ян. У свою чергу запевняю Вас у готовності громади Львова виділити кошти для реалізації усіх заходів, необхідних для реставрації будівлі", — йдеться у листі.

Нагадаємо, Минулого тижня засоби масової інформації поширили інформація щодо продажу будівлі Будинку офіцерів, яка розташована на вулиці Театральній, 22 у місті Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.