На Львівщині виявили дві приватні пилорами із нечіпованими хвойними деревами

Четвер, 23 січня 2020, 10:01

Поліцейські виявили на пилорамах у Самбірському та Старосамбірському районах, 26 нечіпованих колод хвойних порід.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 22 січня, співробітники батальйону поліції особливого призначення Головного управління поліції Львівщини спільно з місцевими правоохоронцями виявили на приватних пилорамах, розташованих у Самбірському та Старосамбірському районах, 26 нечіпованих колод хвойних порід.

Працювали слідчо-оперативні групи та працівники інших служб Самбірського відділу та Старосамбірського відділення поліції.  Правоохоронці встановили, що на деревину немає дозвільних документів. Її вилучено та передано на зберігання у лісгосп.

З’ясовано, що пилорами належать 57-річному мешканцю Самбірського району та 37-річному жителю Старосамбірського району. Встановлюються суми заподіяних збитків, а також особи, причетні до незаконної порубки дерев.  

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років позбавлення волі.

Проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, 17 січня на Сколівщині виявили пилораму із нечіпованими хвойними деревами. На приватній пилорамі знаходилися 70 незаконно зрубаних  смерек. 

Мітки: вирубка дерев, вирубка лісів, лісове господарство Львівщини, Національна поліція у Львівській області, новини львова, самбірський район, Старосамбірський район, фото