Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівські маршрутки

П'ятниця, 24 січня 2020, 11:15

Зі Львова запустять експрес-автобуси до Малехова та Підбірців

Львівські маршрутки

Виїхати на обидва маршрути автобуси повинні з 1 лютого.

Сьогодні, 24 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про запровадження тимчасових автобусних маршрутів до села Малихів та села Підбірці.

За словами начальника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва, це будуть експрес-маршрути, на яких курсуватимуть по одному автобусу на маршруті з інтервалом руху 20 хвилин. Вартість проїзду визначать згодом, однак повідомили, що у експресах не буде права пільгового проїзду. 

"Це автобус експрес, тобто без пільговиків і пенсіонерів, всі мають там платити. Буде розписаний графік, його встановлять на кожній зупинці. Буде чіткий час, він не буде курсувати настільки регулярно, як всі автобуси" – пояснив Орест Олеськів.

До Малехова експрес-автобус курсуватиме від вулиці Під Дубом (ТРЦ Форум) за маршрутом: с. Малехів – вул. Б. Хмельницького – вул. Гайдамацька – вул. Замарстинівська – пл. 700-річчя Львова – вул. Під Дубом – просп. В. Чорновола – пл. 700-річчя Львова – вул. Замарстинівська – вул. Л. Долинського – вул. Б. Хмельницького – с. Малехів.

Від села Підбірці запропонували маршрут через вулицю Личаківську до площі Різні:  пл. Різні – вул. Торгова – пл. Князя Ярослава Осмомисла – вул. І. Гонти – пл. Данила Галицького – вул. Підвальна – пл. Митна – вул. Личаківська – вул. М. Голинського – вул. Тракт Глинянський – с. Підбірці – вул. Тракт Глинянський – вул. Личаківська – пл. Митна – вул. В. Винниченка – вул. Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла – пл. Різні.

Однак міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що такий маршрут некоректним, оскільки на ділянці від вулиці Личаківської до площі Різні автобус втрачатиме багато часу у заторі, тому мерзапропонував змінити маршрут до площі Соборної. Відтак автобус повинен розвертатися по трамвпйній колії на кінцевій зупинці трамваїв №3 та №8.

Виїхати на обидва маршрути автобуси повинні з 1 лютого цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.