Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівські маршрутки

П'ятниця, 24 січня 2020, 12:00

У Львові скоротили маршрути автобусів №5А та №28

Львівські маршрутки

Відтепер автобус №5А курсуватиме до площі Різні, а №28 матиме кінцеву зупинку біля ТРЦ Форум.

Сьогодні, 24 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про зміну руху автобусних маршрутів №5А та №28, зокрема обидва маршрути скоротять.

За словами начальника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва, маршрут №5А за новим маршрутом курсуватиме від кільцевої дороги Винник до площі Різні. Таке рішення виникло тому, що на ділянці до станції Підзамче, куди зараз їздить автобус, маршрут є збитковим через малу кількість пасажирів.

"Цей маршрут показує найбільші збитки в АТП №1 і за цей рік він вже показав близько 2 мільйонів гривень, якраз на ділянці до станції Підзамче дуже мало пасажирів. Відповідно ми пропонуємо покращити сполучення з Винниками, підсилити цей маршрут і скоротити його до площі Різні", – пояснив Орест Олеськів.

Відтепер автобус №5А керуватиме за маршрутом: пл. Різні – просп. В. Чорновола – просп. Свободи – пл. А. Міцкевича – пл. Галицька – пл. Соборна – вул. В. Винниченка – пл. Митна – вул. Личаківська – м. Винники (вул. Галицька – кільцева дорога – вул. Галицька) – вул. Личаківська – пл. Митна – вул. В. Винниченка – вул. Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла – пл. Різні.

Зазначимо, на початку 2019 року цей маршрут продовжили до станції Підзамче.

Крім цього, пропонують скоротити і маршрут №28, який курсує від Рудно до АС №2. Однак, відтепер він курсуватиме до вул. Під Дубом (ТРЦ Форум). Скоротити маршрут пропонують для того, щоб зменшити час очікування.

За новим маршрутом автобус курсуватиме: смт. Рудно (вул. Грушевського) – смт. Рудно (вул. Володимира Великого, вул. Огієнка, вул. Грушевського, вул. Наливайка – вул. Героїв Небесної Сотні) – кільцева дорога – вул. Городоцька – пл. Різні – просп. В. Чорновола – вул. Під Дубом (ТЦ "Форум") – просп. В. Чорновола – вул. Городоцька – кільцева дорога – смт.Рудно (вул. Героїв Небесної Сотні, вул. Шевченка, вул. Івасюка) – смт. Рудно (вул. Грушевського).

Нагадаємо, ще на початку січня цього року у Львівській міськраді заявляли, що  змінять схеми руху автобуса №28, який курсуватиме з смт. Рудно до ТЦ Форум.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.