Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. І. Франка

П'ятниця, 24 січня 2020, 17:40

У 2020 році Міністерство освіти виділило двом львівським вишам 127 мільйонів

ЛНУ ім. І. Франка

Львівська політехніка отримає 69 млн грн, а Львівський національний університет ім. І.Франка – 58,3 млн. грн.

Про це повідомляє "Українська правда".

У 2020 році Міністерство освіти і науки витратить 16,26 млрд грн на фінансування університетів. Для 17 університетів фінансування зросте на 15 млн грн і більше.

Найбільше коштів отримає Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського – 84,4 млн грн, а Львівські виші опинилися на другому та трутьому місцях у рейтингу. Зокрема Львівська політехніка отримає 69 млн грн, а ЛНУ ім. І.Франка – 58,3 млн. грн.

З 2020 року ЗВО фінансуватимуться за формулою, де університети з кращими результатами діяльності отримують більше грошей порівняно із бюджетом минулого року.

Критерії, за якими розраховувались обсяги фінансування:

  • масштаб університету;
  • контингент (кількість студентів-бюджетників);
  • регіональний коефіцієнт;
  • позиції у міжнародних рейтингах;
  • обсяг коштів на дослідження, які університет залучає від бізнесу чи з міжнародних грантів.

З 2021 року до цих показників додасться працевлаштування випускників, які МОН буде відслідковувати через онлайн-систему.

"Нова система фінансування вищої освіти стимулює університети розвиватись та відповідати на запити ринку праці. Отримавши збільшене фінансування вже цього року, вони можуть вкласти ці гроші в підвищення якості. Наприклад, збільшити заробітну плату сильним викладачам. Це підвищить їхню мотивацію та покращить якість освіти у виші" – повідомив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

 

Держава стимулюватиме університети зберігати свій профіль, наприклад технічним університетам зберігати саме технічні спеціальності.

Також, буде заохочуватись об'єднання університетів, бо ті, в яких навчається менше 1000 студентів, отримуватимуть менше коштів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.