Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

more.lviv.ua

Субота, 24 листопада 2012, 19:14

Прокуратура опротестувала рішення вконкому Львівської міськради, котре відкрило можливость забудови Снопківського парку

Прокуратура Львівської області внесла протест на рішення виконкому Львівської міської ради  „Про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській”, ухвалене 26 жовтня.

 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

«З огляду на те, що надання дозволу на розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській, а також подальша забудова вказаної земельної ділянки, запланована на землях природно-заповідного фонду, рішення виконавчого комітету Львівської міської ради суперечить вимогам чинного законодавства та підлягає скасуванню», - сказано у повідомленні.

Схеми розміщення плану території району забудови на вул. Кримській та картографічних матеріалів вбачають, що забудова планується фактично в межах парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Снопківський», межі якого затверджені рішенням виконкому Львівської обласної ради народних депутатів від 09.10.1984 № 495 "Про мережу територій і об'єктів природно-заповідного фонду області", - наголошено у прес-релізі. 

Нагадаємо, Фірма «Бодекс», яка оплачує розробку плану забудови частини Снопківського парку, належить одному з найбільших ПАТ Львівщини «ЕКО-ДІМ». Компанія «Бодекс» є власником будівлі на вулиці Кримській поблизу парку.  

26 жовтня виконавчий комітет Львівської міськради своїм рішенням виокремив чотири гектари землі поблизу Снопківського парку для детального плану забудови. 

Мешканці вулиці Кримської поблизу парку вважають, що таким чином міська влада хоче вкрасти кілька гектарів парку і віддати їх під забудову. 

Одна із учасниць акції протесту проти забудови парку збирається виїхати за кордон через погрози. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.