Зміст статті

27 січня 2020олександр ковальчук

Український соул # 22

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.

Варіанти продовжують свій вояж до скарбнички української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

Нью-йоркський дует Дарка й Славко у своїх романтичних балядах дарує жменями всю музичну красу кінця 80- та початку 90-х минулого століття (з направду чудовими вкраїнськими текстами).

Дарка й Славко "Повір"

Балядна романтика наче рідна для котроїсь майбутньої української анімації (а-ля Крижане серце) чи фентезі на кшталт фільму Лабіринт.

Дарка й Славко "Дай мені серце"

Приджазована грайливість закоханих сердець десь на далеких пляжах південних морів.

Дарка й Славко "Крилато полети"

Романтична баляда з ніжним саксом та текстом "нас екстаза запрягла в обійми не свої", яка так нагадує якийсь загублений трек союзу Kenny G та Вітні Г'юстон (з натяком на великий гіт "Greatest Love Of All", який дехто більше любить у виконанні Джорджа Бенсона).

Дарка й Славко "Ромеова посилка"

Вкраїнська відповідь шведському дуету Roxette, яка вже стільки років чекає на українский ромком про Річарда Гіра та Джулію Робертс у нью-йоркських туманах.

Дарка й Славко "Біля тебе"

Ідеальний коледж-рок для романтичного фільму про недосяжну Любов, яким свого часу (згодом) й став трек "Iris" гурту Goo Goo Dolls для стрічки City of Angels.


бонус

Дарка й Славко "Червона рута"

Реґей-версія хіта Володимира Івасюка з фентезійним полоном перших сутінків.


фото: discogs.com

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.