Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

Середа, 29 січня 2020, 14:53

В мікрорайоні Під Голоском збудують ще один житловий комплекс

будівництво

У новобудові планують облаштувати вбудований дитячий садочок приблизно на 15 місць. 

У Львівській міській раді оприлюднили детальні плани територій житлового району "Під Голоском" у Львові

За даними ДПТ, площа території проектування становить 1,43 га. На території розташовані один 1-поверховий існуючий житловий садибний будинок та дві капітальні нежитлові будівлі в межах існуючої території житлової садибної забудови, а також 6 не капітальних нежитлових споруди, які планують знести. Решта території вільна від забудови.

На їх місці хочуть збудувати житловий будинку поверховістю 7-10 поверхів з вбудованими приміщення громадського призначення (в тому числі вбудованою ігровою кімнатою), підземним паркінгом. На теритрії передбачено формування внутрішньо-квартальних майданчиків та озеленених територій.

У новому будинку планують розмістити 95 квартир (з них попередньо прийнято 60% - однокімнатних), які передбачені орієнтовно на 241 мешканців, для яких необхідно 59 паркомісць для постійного зберігання та 14 гостьових парковок. Щоб запезбпечити достатню кількість машиномісць в проектованому будинку передбачили вбудовані підземні гаражі та відкриті автостоянки на прилеглій території.

Потребу в навчальних закладах забезпечуть уже існуючими школами та садочками, які знаходяться в радіусі мікрорайону. Однак проектом передбачено влаштування вбудованих ігрових кімнат (дитячого дошкільного закладу) приблизно на 15 місць. 

Детальний план передбачає зміну функціонального використання частини території із переважним видом використання - територія для розміщення житлової садибної забудови на територію багатоквартирної житлової забудови з вбудованими приміщеннями обслуговування населення з урахування усіх існуючих земельинх ділянок та інтересам мешканців.

Проектом пропонується, пропонується на першу чергу реалізації збудувати нові вулиці та проїзди (доїзди) до проектованої житлової багатоквартирної забудови та реконструювати існуючі з приведенням їх до нормативного профілю (влаштування тротуарів, велодоріжок, озеленення), сполучити нову вуличну мережу з існуючими вулицями, на вузьких вулицях запровадити схему одностороннього руху, реалізувати частину (дублюючі проїзди) загальноміської магістралі безперервного руху.

Однак, для створення повноцінної інфраструктури передбачених законодавством пайових внесків недостатньо, тому рекомендовано Львівській міській раді провести організаційну роботу, зібравши усіх забудовників, що ведуть будівництво в даному районі та залучити їхні організаційні, технічні, ресурсні можливості для розвитку вуличної мережі.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 20 років, однак перший етап планують виконати протягом 5 років. Спочатку будуватимуть житловий будинок, а згодом облаштуваватимуть інфраструктуру та благоустрій території.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 3 лютого у приміщенні Міського палацу культури ім. Г. Хоткевича, за адресою: вул. Кушевича, 1. Також до 17 лютого мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.