Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежне авто

Середа, 29 січня 2020, 14:12

В Україні збільшили штрафи за порушення вимог пожежної безпеки

пожежне авто

Уряд посиив відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, збільшивши розмір штрафів до 8,5 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки.

Відтепер мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитиме 510 грн, а максимальний – 8,5 тис грн.

Також значно підвищується штраф за завідомо неправдивий виклик поліції, "швидкої" або аварійних служб – від 3,4 тис грн до 10,2 тис грн.

Крім того, запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками.

"До цього штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб - від 34 до 170 грн. Такого "покарання" недостатньо для того, щоб мотивувати до виконання безпеки правил", – наголосив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, уряд опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов'язковості виділення коштів у державному та місцевих бюджетах на цільові заходи протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти та охорони здоров'я.

Нагадаємо, у грудня 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий  анонсував посилення контролю за станом протипожежної безпеки в комунальних установах Львова після трагічної пожежі в Одесі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.