Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 31 січня 2020, 13:54

Садовий змінить вартість оренди приміщень для Ганущина

Андрій Садовий

Андрій Садовий доручив переглянути вартість оренди міських приміщень для обласних установ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий доручив переглянути вартість оренди приміщень,які знаходятьна балансі міста й якими користуються установи Львівської обласної ради.

"Львівський історичний музей сьогодні перереєстрований у Червоноград і не сплачує податки. Це дуже серйозна ситуація, і я б просив управління комунальної власності переглянути умови оренди для нього. Якщо Історичний музей перереєструвався в місто Червоноград, то всі приміщення, які є у власності громади, і які він зараз орендує у нас, установа повинна орендувати за комерційними цінами. Ми повинні якимось чином компенсувати ті втрати, які отримали. Це ж стосується й усіх інших приміщень, які є у власності громади, і які орендують обласні установи", – заявив Андрій Садовий.

Міська влада неодноразово зазначала, що вважає такі дії порушенням бюджетного та податкового законодавства, відтак — звернулась у Міністерство фінансів, Державну податкову службу та інші державні установи, з проханням втрутитись у ситуацію. За даними департаменту економічного розвитку, річні втрати міського бюджету від перереєстрації обласних установ можуть перевищувати 100 млн грн.

Зазначимо, на початку січня Львівська міськрада звернулась до голови Державної податкової служби України щодо перереєстрації обласною владою лікарень та закладів культури у села. Крім цього, 12 грудня 2019 року  Садовий доручив звернутись за цим фактом у правоохоронні органи.

Нагадаємо, перереєстрованими зі Львова в села області є такі заклади: Львівська обласна клінічна лікарня (у Городоцький район), Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (у Турківський район), Державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр (у Старий Самбір), Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи (у Самбірський район) та Львівський історичний музей (у Червоноград).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.