Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

vartonews.com.ua

Понеділок, 10 лютого 2020, 15:00

У Дрогобичі вітер повалив дерева на столітні могили на кладовищі

Дрогобич

Через падіння дерев на кладовищі, що на вулиці Трускавецькій, постраждало кілька столітніх могил, одну з яких нещодавно відреставровали.

Про це повідомляє "ВАРТО – галицькі новини".

Вночі 10 лютого Львівщиною розгулявся буревій, зокрема у Дрогобичі стрімкі пориви вітру порозносили по місту сухе гілля, сміття, залишене на сміттєвих майданчиках, а також повалили старі дерев.

Не оминуло лихо й найстаріше міське кладовище, що розташувалося на вулиці Трускавецькій. Одразу при вході внаслідок падіння дерева постраждало кілька столітніх могил, одну з яких нещодавно відреставровали.

"Дивом вціліла скульптура Ісуса Христа від якої на відстані кількох сантиметрів приземлилося сухе дерево. Кладовище на Трускавецькій є унікальним і питання його збереження – це важливе завдання для громади, проте комунальні служби не завжди звертають увагу на потребу зрізки сухих та небезпечних дерев. Ось так і з цими деревами – вчасно не прибрали, а тепер вони наробили шкоди справі збереження історії міста" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України по території Львівської області та місту Львову: 10 – 11 лютого прогнозується посилення південно-західного та західного вітру 17 – 22 м/с, подекуди хуртовини; 10 лютого вранці та вдень сильний вітер з поривами 28 – 33 м/с, місцями гроза. 11 лютого вдень подекуди сильний вітер з поривами 25 – 30 м/с. На дорогах ожеледиця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.