Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 12 лютого 2020, 13:31

У Львові зменшили тарифи за опалення та гарячу воду за січень

Львів

Виконком зменшив розмір нарахування за опалення та гаряче водопостачання у січні на 22%.    

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, виконком Львівської міськради прийняв рішення про зменшення розміру нарахувань за опалення та гарячу воду для населення міста за січень 2020 року. А саме оплата за опалення у січні для споживачів ЛМКП "Львівтеплоенерго" і ЛКП "Залізничнетеплоенерго" зменшиться в середньому на 22%, оплата за гарячу воду зменшиться також в середньому на 22%.

"Ми цим рішенням даємо вказівку "Львівтеплоенерго" і "Залізничнетеплоенерго", щоб ціна на тепло була зменшена на 22% за січень, враховуючи зменшення ціни на газ. Але в цьому тарифі зарплата закладена 5,5 тис грн, а реальна зарплата на теплопостачальних підприємствах — більше 10 тис грн. І з бюджету треба знайти 10 млн грн, щоб компенсувати втрати підприємств. НКРЕ тариф прийняла новий, але не ввела в дію. Кошти замість на медицину чи освіту, ми мусимо скерувати на теплоенерго. Мені подобаються низькі тарифі, але вони мають бути справедливими. Коли ми будемо говорити про бюджет, будемо ламати голову, де взяти 10 млн грн на теплоенерго" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, люди отримають платіжки, в яких нарахування за централізоване теплопостачання та гарячу воду будуть менші орієнтовно від 150 до 500 грн.

"Йде мова про платіжки за січень 2020 року. Також, у зв’язку із зменшення вартості газу, буде зменшено розмір нарахування за 1 м3 гарячої води — на 22%. Ми бюджету не враховуємо, бо для бюджетних організацій вже прийнятий новий тариф, затверджений НКРЕ, він вступив у дію, він економічно обгрунтований" – доповіла Ірина Маруняк.

Відповідні зміни мають бути відображені у платіжних документах споживачів за січень 2020 року, надісланих у лютому 2020 року.

 

Нагадаємо, 3 січня цього року виконком зменшив розмір нарахування за опалення та гаряче водопостачання у грудні на 26%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.