Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт "Львів"

Вівторок, 18 лютого 2020, 14:30

20 лютого до Львова прилетять українці з Уханя

аеропорт "Львів"

Літак авіакомпанії SkyUp у четвер доставить українців з Уханя у Львів, рейс виконає посилений екіпаж з 16 осіб.

Про це повідомляє Аvianews.com.

Авіакомпанія SkyUp відправить у Ухань літак Boeing 737-700 19 лютого, а вже 20 лютого почнеться процес евакуації українців з Китаю. Згідно онлайн-табло на сайті авіакомпанії, рейс з Уханя виконають у Львів з проміжною посадкою в Алмати.

Як розповів міністр внутрішній справ України Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода Слова", китайська влада в потрібний момент доставлять пасажирів до літака в аеропорт Уханя. Серед них будуть також громадяни Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших держав.

 

"Перед евакуацією у пасажирів перевірятимуть температуру. На борт не допустять людей, якщо температура буде перевищувати 37,2 °C. Рейс в Ухань виконає посилений екіпаж з 16 осіб. З ними також полетять поліцейський, два лікаря, медсестра, військовий і працівник консульства" – йдеться у повідомленні.

По прибуттю в Україну всіх пасажирів і супутніх, включаючи екіпаж, посадять у автобуси і направлять у спеціальне місце на карантин тривалістю 14 днів. Місце карантину міністр не назвав.

"Літак зазнає спеціальної дезінфікуючої процедури. Дуже складної, витратної, але чіткої, яка обговорена з фахівцями авіабудівниками і включає навіть заміну спеціальних повітряних фільтрів, щоб повністю убезпечити ситуацію. Всі відходи, фільтри, серветки, залишки їжі будуть зібрані в спеціальні ємності і спалені" – додав Арсен Аваков.

Однак, як повідомили у прес-службі Львівської міськради мер Львова Андрій Садовий зазначив, що не отримував інформації про можливе приземлення у Львові літака з українцями з Китаю.

Нагадаємо, сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький, що заявив, що львівський аеропорт може прийняти літак з Китаю, однак його пасажири не залишиться у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.