Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Середа, 19 лютого 2020, 12:20

У Львові на Хмельницького збудують житловий комплекс та 16-поверховий готель

візуалізація

На території нового кварталу планують розмістити 9-поверхові будинки та офісний комплекс з підземним паркінгом майже на 500 місць.

У Львівській міській раді оприлюднили детальні плани територій у районі вул. Г. Діаманда, вул. Равської, вул. Промислової у м. Львові. Проектом ДПТ охоплено територію, площею приблизно 3,31 га.

За даними ДПТ, територія проектування знаходиться кварталі виробничо-складських підприємств, які знаходяться поруч із існуючими кварталами житлової малоповерхової та садибної забудови.

Територія ДПТ зараз не використовується належним чином. Зокрема, тут знаходиться магазин господарських товарів "Молоток", виробничо-складські приміщення, майстерні та автомийки. В межах проектування знаходяться 2-3 поверхова житлова забудова, гаражі, цехи, а також нежитлові приміщення, які планують знести. На проектованій ділянці хочуть збудувати 15-поверховий апарт-готель та 8-поверховий житловий комплекс з підземним паркінгом.

У житлових будинках планують облаштувати вбудовані громадські приміщення, в яких, можливо, розмістять приватні дитячі кімнати, амбулаторії сімейної медицини, магазини та кафе. Крім того, у новому кварталі збудують 5-8 поверховий комерційно-офісний комплекс.

У новобудовах передбачили 361 квартиру, більша половина з яких однокімнатні і розраховані на понад 800 нових мешканців. На території комплексу мають збудувати дитячі ігрові майданчики загальною площею 1590 м². 

Забезпечення житлового кварталу школами та дитячими садочками передбачають за рахунок існуючих навчальних закладів в мікрорайоні. Крім цього у проекті зазначено, що на сусдній ділянці є проектована  Школа-ліцей на 24 класи, на 720 учнів, об’єднана з дошкільним навчальним закладом на 60 місць.

У новобудовах передбачили підземний паркінг на 240 машин для мешканців будинків, а для апарт-готелю хочуть зробити також підземний паркінг на 184 авто. Для офісів, в яких мають працювати орієнтовно 540 людей, облаштують паркінг на 50 місць. Крім цього, на суміжній території передбачається наземний 3-поверховий гараж-паркінг орієнтовно до 100 машино-місць. 

Детальний план хочуть реалізувати протягом 10-15 років, однак перший етап планують виконати протягом 3 років. Спочатку будуватимуть новий житловий комплекс, офісний комплекс та апарт-готель, а згодом облаштуваватимуть інфраструктуру та благоустрій території.

Громадські слухання щодо ДПТ у районі вул. Г. Діаманда, вул. Равської, вул. Промислової у м. Львові відбудуться о 18:00 год 24 лютого у приміщенні Міського палацу культури ім. Г. Хоткевича за адресою: вул. Кушевича, 1.

Також до 12 березня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.