Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проект будинку вул. Коновальця, 21

П'ятниця, 21 лютого 2020, 13:32

Віллу на Коновальця можуть перетворити на багатоповерхівку

проект будинку вул. Коновальця, 21

Виконком на наступному засіданні розглядатиме рішення про будівництво 5-поверхого будинку на місці стародавньої вілли на вул. Коновальця, 21.

Сьогодні, 21 лютого, виконком Львівської міської ради розглянув містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію Олександрою Осташевською існуючого житлового будинку з прибудовою та надбудовою житлових приміщень, вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею на вул. Є. Коновальця, 21 Львові. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Йдеться про віллу, першим власником якої був Ян Іжицький, споруджену на початку ХХ століття. З 1916 року будівля була осередком молочарських організацій, а після другої світової війни перейшла у власність Львівського молокозаводу. У 2012 році Львівська міськрада планувала передати віллу в постійне користування НУ "Львівська політехніка" під будівництво багатоквартирного будинку. З 2017 році будинок перебуває у приватній власності.

За словами забудовника, будинок знаходиться у занедбаному стані і не внесений до реєстру пам'яток архітектури, тому староданю віллу, яка знаходиться на земельній ділянці, площею 0,0801 га, планують перетворити на 5-поверхову багатоповерхівку, висотою 22,3 метри, незважаючи на те, що функціональне призначення земельної ділянки, де знаходиться вілла, – зона Ж-2 – зона малоповерхової квартирної забудови (до 4-х поверхів) відповідно до зонінгу Залізничного району.

Як пояснила начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, віллу не внесли до реєстру пам’яток через те, що вона не має ознак пам’ятки архітектури, однак процедура включення її у реєстр все ще триває, наразі управління доопрацьовує документи, які планує повнорно подати на розгляд комісії при Міністерстві культури.

У результаті обговорення цього питання виконком вирішив перенести його розгляд на наступне засідання.

За даними порталу YouControl, Олександра Осташевська у травні 2019 року була однією із засновників ТОВ "Коновальця 21" (надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна). Станом на сьогодні фірму очолюють Тарас Хмеловський та Олеся Лисиця.

Додамо, ще у 2017 році Назар Лебяк на сайті Президента України зареєстрував електронну петицію з проханням зберегти віллу, однак вона зібрала лише 40 голосів із необхідних 25 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.