Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

П'ятниця, 28 лютого 2020, 12:54

Психи Садового хочуть організувати вуличну анархію для львівських лабухів

Андрій Садовий

Андрій Садовий розкритикував рішення Наталії Бунди щодо підтримки вуличних музикантів, яке обмежує виступи мистців у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 28 лютого, члени виконкому Львівської міськради обговорили рішення про підтримку вуличних мистецьких виступів на території м. Львова, зокрема, про діяльність вуличних музикантів.

Директорка департаменту розвитку ЛЬвівської міськради Наталія Бунда запропонувала затвердити новий порядок вуличних виступів у більш конкретизованому та спрощеному варіанті.

"Вуличний музикант, який хоче виступати, йде в ЦНАП і подає відповідну заявку про вуличний мистецький виступ. Забороняється використовувати звукопідсилювальну техніку. Місто розподілили на три ареали, і тому, на Площі Ринок в робочі дні не буде виступів заради підтримки забезпечення порядку для всіх перебуваючих на вулиці. У вихідні на Площі Ринок виступатимуть, але без звукопідсилювальної техніки" – пояснила Наталія Бунда. 

Натомість міський голова Львова заявив, що цим рішенням необхідно підтримати усіх вуличних музикантів, а воно навпаки обмежує можливість виступати у центрі міста.

"Ми повинні сприяти, щоб усі хто вміють грати на скрипці, акордеоні, гітарі, трубі тощо, могли виходити в центр міста і отримувати насолоду від гри, дай Бог на цьому заробити собі 20 грн на каву й насолоджувати львів'ян та гостей міста своїм виконанням. А яка різниця субота, неділя чи понеділок? Єдиний момент, що вони мають виступати без звукопідсилюючої апаратури" – заявив Андрій Садовий. 

Міський голова Львова попросив пояснити йому, як 8-річний школяр, який вміє грати на сопілці і хоче виступити на вулиці, повинен йти та подавати заяву у ЦНАП, щоб отримати відповідний дозвіл. Наталія Бунда пояснила, що це обов'язкова процедура для всіх, незалежно від віку, оскільки так управління культури отримує інформацію про проведення всіх заходів на території Львова.

"Добре, людина подала заявку, ви її розглянули і підготували лист-відповідь, що ви далі з тим листом робите? Поштою він буде йти три дні, а далі? А телефонуєте людині і що ви їй говорите? Відправляєте телефонограму якусь? Андрію Москаленко, у мене з психікою все нормально?" – зазначив Андрій Садовий.

Натомість заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко пояснив, що це рішення розробили спільно з вуличними музикантами, які мають досвід та розуміють усі плюси та мінуси організації їхньої роботи.

"Наприклад, я мешканцем Львова і хочу взяти гітару та виступати біля пам'ятника Королю Данилу. То я маю піти в ЦНАП, оформити заявку і шо я далі роблю? Їду назад до хати чи що, щоб чекати вашу відповідь? От, наприклад, я музикант з Полтави, вийшов з вокзалу і хочу у Львові пограти на гітарі, а мені говорять: "ні-ні, йди в ЦНАП і чекайте відповідь". Скільки її чекати годину, дві, день-два, а в мене ввечір поїзд назад" – додав Андрій Садовий.

Після цього він запропонував перенести це питання та зобов'язав Андрія Москаленка підсилити кадрову політику департаменту, тому що зважаючи це положення "можна застрелитися" і жоден музикант більше не захоче приїхати до Львова.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року у центрі Львова вуличному музиканту, який співав російською мовою, розбили гітару.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.