Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 28 лютого 2020, 16:35

У центрі Львова на місці паркінгу збудують 7-поверховий готель

будівництво у Львові

На вулиці М. Вороного,4 біля готелю Жорж знесуть існуючі будівлі та збудують готель з 2-поверховим підземним паркінгом.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка у м. Львові, згідно з яким у центрі міста планують збудувати новий тризірковий готель.

Проектом ДПТ охоплено територію, площею приблизно 3,15 га. Йдеться про ділянку, розташованої по вул. М. Вороного, яка в даний час використовується в якості стихійного майданчика для паркування автомобілів (орієнтовно на 25-40 місць), на місці якого передбачено розміщення готелю з об’єктами громадського призначення.

За даними ДПТ, новий 7-поверховий готель планують збудувати на території площею 0.1848 га, що розташована у історичному ареалі міста на вул. М. Вороного, 4. За даними публічної кадастрової карти України у цієї ділянки не визначений тип власності, і призначена вона для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови, для будівництва багаторівневого паркінгу рампового типу з приміщеннями торгово-офісного і спортивно-відпочинкового призначення.

Ділянка проектування знаходиться межах історико-архітектурної заповідної території міста та зони охорони пам’яток культурної спадщини ЮНЕСКО.
У районі забудови проектованій території розташовані більше 30 пам’яток архітектури місцевого значення. Крім того вказано, що на території ДПТ також знаходиться одна нежитлова будівля, що не експлуатується та знаходиться у незадовільному технічному стані і підлягає зносу (будівля старих конюшень, перепланована в радянські часи).

Раніше на цій ділянці хотіли облаштувати багаторівневий гараж, однак вирішили, що це збільшить транспортне навантаження на вулицю Вороного, а глухі фасади паркінгу суперечитимуть протипожежним та санітарним нормам. Також заявили, що будівництво паркінгу це "неефективне використання площі ділянки".

Тому, проектом пропонується на цій ділянці  розмістити будівлю готелю категорії *** на 143 номери з вбудованими закладами торгівлі та громадського харчування і 2-рівневим підземним паркінгом на 70 місць. При цьому для потреб готелю необхідно лише 22 паркомісця, а 48 місць  резервується для використання для потреб міста, зокрема мешканців кварталу. Також пропонується надати частину машино-місць для користування клієнтами готелю "Жорж" на основі відповідного договору.

Окрім готелю та підземного паркінгу, планується облаштування у цьому районі підземних сміттєвих контейнерів.  Також, ДПТ передбачає реконструкцію прилеглих вулиць – Вороного та Ліста , а також реконструкцію з облаштуванням пішохідної зони на вулиці Руданського.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 7 років, однак перший етап планують виконати протягом 3 років. Спочатку будуватимуть новий готель та підземний паркінг, а згодом  проведуть реконструкцію вулиць та облаштують пішохідну зону.

Громадські слухання щодо ДПТ у районі вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка у м. Львові відбудуться о 17:00 год 6 березня у приміщенні Личаківської районної адміністрації, за адресою: вул. К. Левицького, 67. 

Також до 25 березня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.