Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олеський замок

Понеділок, 2 березня 2020, 17:10

Для реставрації замків Львівщини необхідно 50 мільйонів з держбюджету

Олеський замок

Львівська ОДА звернулася до уряду з проханням виділити 50 млн грн для збереження замків у області.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, для збереження замків у Львівській області як пам’яток і як привабливого туристичного продукту необхідно 50 млн грн.

Для вирішення цього питання облдержадміністрація звернулася до Міністерства культури України з проханням розробити державну програму збереження замків і палаців та передбачити в державному бюджеті 50 млн грн для виконання реставраційних робіт.

Також у Львівській ОДА наголосили, що ситуація із відсутністю державного фінансування для збереження замків входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, у серпні цього року уряд вніс до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 6 пам'яток, троє з яких знаходяться у Львові, а ще три – на території Бродівського, Буського й Кам'янка-Бузького районів.

Як заявляла ще у жовтні минулого року заступник директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук, реставрація одного замку коштує понад 50 млн грн, однак у 2019 році на ці роботи з обласного бюджету пердбачили лише 14 млн грн.

Також у березні 2019 року депутати Львівської обласної ради передали у державну власність Підгорецький, Олеський і Золочівський замки, а у лютому 2018 року Монастир Кармелітів Босих у Львові внесли до реєстру пам’яток України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.