Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Моршин

sanatorii-karpat.com

П'ятниця, 10 квітня 2020, 17:50

Ситуацію з Моршином визнали проблемним питанням Львівщини

Моршин

В уряду просять затвердити і винести до розгляд ВРУ закон щодо надання курорту Моршина статусу загальнодержавного.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, питання щодо надання статусу курорту державного значення Моршину входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

"На даний час проект Закону України "Про оголошення природних територій міста Моршина з природними територіями Моршинського родовища мінеральних лікувальних розсолів та Нинівського родовища мінеральних вод (розсолів) Львівської області курортом державного значення" пройшов погодження згідно з процедури у всіх міністерствах та готовий до внесення на розгляд Кабінету Міністрів України. Однак, у зв’язку із реорганізацією Мінекономіки відповідальних за питання курортів не визначено" – наголосили у Львівській ОДА.

Відтак, облдержадміністрація 13 грудня 2019 року скерувала лист у Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з проханням внести на розгляд уряду та подати у Верховну Раду закон про оголошення Моршина курортом державного значення.

Нагадаємо, у 2018 році депутати Львівської облради проголосували за звернення до уряду щодо надання курорту Моршина статус загальнодержавного. Ще у травні того ж року Моршинська міська рада звернулася до Львівської ОДА з проханням направити проект цього закону до міністерства.

Додамо, екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть побудував у Моршині готельно-оздоровчий комплекс "Святий Шарбель", вартість якого перевищила 10 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.