Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро на Львівщині

Середа, 4 березня 2020, 14:09

Через аномальну зиму мешканців Львівщині можуть обмежити у використанні води

озеро на Львівщині

Вперше в Україні Держводагентство може обмежити використання води через теплу зиму.

Про це повідомляє Державне агентство водних ресурсів України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Держводагентство вперше може обмежити права водокористувачів через аномально теплу осінь і зиму.

"Вперше за 120 років Україна опинилася у ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження прав водокористувачів у використанні води. Для цього у Держводагентства є усі законодавчі підстави" – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Держводагентстві зазначають, що за статтею 45 Водного кодексу України у разі настання маловоддя права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування в тому числі скиди води через греблі ГЕС.

"У разі вживання таких заходів пріоритетність надаватиметься забезпеченню питних і побутових потреб українців. За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно, у цьому році на українських річках весняного водопілля не буде. Маловоддя може призвести до пересихання малих водотоків" – наголосили у Держводагентстві.

Додамо, ще 26 лютого міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що через аномально теплої зими і через нестачу води в річках в Україну може прийти посуха.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.