Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Четвер, 5 березня 2020, 11:16

У Львові пропонують створити гарячу екологічну лінію

Львівська міськрада

Львівські депутати запропонували створити спеціальну телефонну лінію, яка б вирішувала екологічні питання у місті.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради повідомила депутатка від Народного контролю Ірина Оршак.

"У нас у Львові діє гаряча лінія міста, але у нас багато є потреб, що стосуються сфери екології. В мене є пропозиція створити телефонну екологічну лінію, можливо її б обслуговував департамент поводження з ТПВ чи управління екології, і ця гаряча лінія могла б інформувати людей щодо сортування сміття, як правильно це робити" – заявила Ірина Оршак.

За її словами, ця екологічна лінія також має інформувати львів'ян, де у Львові знаходяться станції збору великогабаритних відходів, коли саме і куди можна здати будівельне сміття, скошену траву чи опале листя. 

"До прикладу, якщо ми хочемо сортувати органіку, то до неї не треба кидати кістки з риби чи м'яса – не всі мешканці це знають і думають, що відходи від продуктів харчування можна викидати загалом до одного контейнера" – пояснила Ірина Оршак.

Також гаряча екологічна лінія міста могла б приймати від мешканців інформацію про екологічні правопорушення у місті, що допомогло б активно реагувати на них, складати відповідні протоколи і притягати винних до відповідальності.

Нагадаємо, у вересні 2019 року у Львові створили управління екології. Воно займається підготовкою і поданням на розгляд міської ради пропозицій для складання та реалізації місцевих екологічних програм, а також координацією діяльності підприємств у сфері охорони довкілля.

Також для нового будівництва у місті відтепер необхідно отримати дозвіл від управління екології у частині оцінки впливів на довкілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.