Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Вербицький

pravda.com.ua

Вівторок, 10 березня 2020, 18:00

Правоохоронці затримали ймовірного вбивцю Вербицького

Юрій Вербицький

Сьогодні правоохоронці затримали підозрюваного у справі вбивства Юрія Вербицького викрадення Ігоря Луценка.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні прокурори спільно з працівниками ДБР та Нацполіції затримали Сергія Мисливого, який підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

Мисливий з квітня 2014 року перебував в міжнародному розшуку, а у 2015 році він отримав паспорт громадянина України на інше ім'я. 

Затриманому інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Наразі вирішується питання про звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

В Офісі генпрокурора нагадали, що в кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації, викрадення та катування активістів Майдану наразі повідомлено про підозру 11 особам, які перебувають в розшуку, а також триває робота з встановлення інших співучасників злочинних дій.

Нагадаємо, 1 грудня 2014 року на фасаді львівської школи № 27, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену Герою України Юрію Вербицькому.

Юрій Вербицький (1963-2014), навчався у СШ № 27. Активіст Євромайдану, був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.