Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДТЕК Західенерго

Четвер, 12 березня 2020, 14:50

ДТЕК Ахметова відкидає інформацію про завищення цін на електроенергію на Львівщині

ДТЕК Західенерго

У ДТЕК "Західенерго" заявили, що не завищували ціни на енергію на Бурштинському енергоострові.

Про це йдеться у прес-релізі "ДТЕК Західенерго". 

Енергокомпанія "ДТЕК Західенерго", що належить олігарху Рінату Ахметову, назвала "маніпулятивною і такою, що не відповідає дійсності" інформацію, розповсюджену виданням "Наші Гроші", щодо нібито завищення цін на електроенергію в зоні Бурштинської ТЕС.

"Бурштинська ТЕС не визначає ціну на ринку на добу наперед в зоні Бурштинської ТЕС. Ціну визначають імпортери, які разом з іншими виробниками в лютому 2020 року реалізували 97% електроенергії на цьому сегменті ринку. Між тим на долю Бурштинської ТЕС припало лише 3% від загального обсягу торгів", – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що кінцева ціна для споживачів суттєво відрізняється від цін, які складаються на біржах в різних країнах.

"Так, у Словаччині, Румунії та Угорщині кінцева ціна для промислових споживачів є у понад 1,5-2 рази вищою за ціну для промисловості в торговельній зоні Бурштинського енергоострову. Зокрема, ціна в Словаччині складає €154/МВт год, в Румунії – €116 /МВт год, Угорщині – €121/МВт год. В той час як український промисловець в зоні БуТЕС платив – €75-85/МВт год з ПДВ за базовий графік навантаження", – йдеться у повідомленні.

За словами представників компанії, Бурштинський енергоострів є повністю синхронізованим з ЄС.

Нагадаємо, У жовтні 2019 року Антимонопольний комітет України розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ "ДТЕК Західенерго".  

Додамо, за даними Держкомстату, у 2018 році Бурштинська ТЕС, що входить в ДТЕК "Західенерго" олігарха Ріната Ахметова, викинула в атмосферу 182,922 тисяч тонн забруднюючих речовин. Компанія опинилася на 3 місці у антирейтингу, до якого також потрапили ще 5 підприємств Ахметова, обсяг їхніх викидів склав більше 847 тисяч тонн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.