Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продукти харчування

Четвер, 12 березня 2020, 16:00

У магазинах Львівщини немає дефіциту товарів через запровадження карантину

продукти харчування

У всіх торгових мережах запевнили, що у постачальників є достатня кількість продуктів, тому полиці магазинів постійно поповнятимуть.

Про це сьогодні під час брифінгу з керівниками торгівельних мереж Львівщини щодо ситуації з коронавірусом розповів перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

За його словами, у торгові мережі супермаркетів Львівщини та постачальники товарів готові до підвищеного попиту на продукти харчування. За їхніми прогнозами очікують 3-4 дні сплеску, після чого торгові мережі повернуться до стабільної роботи.

"Єдине питання, яке виникає це часова логістика. Ми спілкувалися з нашими торговими мережами, їхні логістичні процеси пришвидшені, машини працюють цілодобово. Саме тому 3-4 дні можливий певний дискомфорт саме наявності товарів на прилавку, але продукти замовлені, доставка буде день-два, тобто якщо сьогодні чогось нема, то протягом 24 годин усі торгові мережі готові забезпечити цей продукт у себе на полицях" – пояснив Василь Лозинський.

Як зазначила, директор магазину "Ашан Чорновола" Тетяна Герасимова магазини просто не були готові до такого шаленого попиту на певні види товарів, однак новий товар постачають постійно і магазини поступово заповнюють.

За словами заступника директора з зовнішньої комунікації ринку "Шувар" Клавдії Гордієнко, сьогодні оптовий ринок відвідало 1200 автомобілів для закупів, однак особливого ажіотажу з продуктами немає і проблем з постачанням товарів також.

Таку ж позицію підтримав керівник відділу маркетингу міні-маркетів "Близенько" Максим Детинченко, який запевнив, що дефіциту товарів немає. В першу чергу люди розкупили товари бакалії, які мають довгий термін придатності, зокрема гречку, олію, цукор та борошно.

"Вчора ми справді відчули деякі зміни в продажах, в деяких товарах вони зросли в кілька разів, так як вони були не прогнозовані, тому полички були пусті. Проблеми, як такої, немає, тому що всі товари є на складі і їх довозять в магазин, і якщо ввечері чогось немає, то вранці всі полички будуть заповнені. Постачальники мають свої запаси, ми маємо свої, питання тільки в тому, щоб активніше їх завозити у магазини" – пояснив Максим Детинченко.

Він також запевнив, що пік закупів спаде у наступні вівторок-середу, і магазини повернуться до звичних поставок. Натомість ціни на товари піднімати не будуть, оскільки дефіциту продуктів немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.